Varrótábor Mádon

Nyár, csodaszép környezet, sok-sok varrás és kézműves foglalkozások!
Ez a hét igazi kikapcsolódás lesz!

Egy teljes hétig tartó varrótáborba hívok mindenkit:
– aki még nem tud varrni, de szeretne
– aki már tud varrni, de még van mit gyakorolni vagy fejlődni szeretne
– aki kikapcsolódni szeretne
– aki hasonló érdeklődésű emberekkel szeretne ismerkedni

Mindez a harmadik ottalvós táboromban, a Tokaji borvidéken található Mádon vár rád, a Zsirai Vendégházban. Már a táj is csodás! Minden nap teszünk is egy sétát!

Varrótábor Mádon a GyöngyVirág Alkotókuckó szervezésében 2022 júliusában! - Zsirai Vendégház

Zsirai Kata a vendégház tulajdonosa régi kedves tanítványaim egyike, így ő tökéletesen tisztában van vele, mire van szüksége egy hobbivarrónőnek. Hogy az evésre se legyen gondunk, napi három étkezést biztosítanak nekünk.

A családias légkört a kis létszámnak köszönhetően biztosan mindenki érezni fogja ebben a kellemes, hangulatos vendégházban, ahol turnusonként 14 fő tud egyszerre megszállni 2 ágyas szobákban.

Varrótábor Mádon a GyöngyVirág Alkotókuckó szervezésében 2023 júliusában! - Zsirai Vendégház

Ez a tábor nem csak egy varrós tábor! Minden napra fakultatív programokkal készülünk nektek, így egy igazi alkotó, kreatív hétben lesz részed! Minden nap sétálunk is és estére is készülök egy kis mozizással! Természetesen csakis varrós témában!

Nézz meg egy kis ízelítőt az elmúlt év varrótáborából!

Mit fogsz tanulni a varrótáborban?

Az 1. hét,  2024. június 30 – július 06.

A kezdőkkel a varrógéppel való ismerkedés után elkészítjük az első piperét, amire ezúttal kézzel fogunk hímezni. Varrunk párnahuzatot, táskákat, tornazsákot, azután pedig jöhetnek a ruhák. Egyszerűbb fazonú pólót, nadrágot, szoknyát készítünk. Természetesen a gyerkőcöknek is varrhatod ezeket! Ha már varrtál velem vagy van alap szintű varrás tudásod, akkor ezen a héten tovább fejlesztheted tudásod. Elsőként egy kis tárcát készítünk, amit kézi hímzéssel díszítünk. Varrunk táskát vagy hátizsákot, majd jöhetnek a ruhák. Készítünk blúzt, ruhát, nadrágot, gyerek holmit és bármit, amit csak szeretnél.

A 2. hét, 2023. július 07 – 13.

A kezdőkkel a varrógéppel való ismerkedés után elkészítjük az első piperét, amire ezúttal kézzel fogunk hímezni. Varrunk párnahuzatot, táskákat, tornazsákot, azután pedig jöhetnek a ruhák. Egyszerűbb fazonú pólót, nadrágot, szoknyát készítünk. Természetesen a gyerkőcöknek is varrhatod ezeket! Ha már varrtál velem vagy van alap szintű varrás tudásod, akkor ezen a héten tovább fejlesztheted tudásod. Elsőként egy kis tárcát készítünk, amit kézi hímzéssel díszítünk. Varrunk táskát vagy hátizsákot, majd jöhetnek a ruhák. Készítünk blúzt, ruhát, nadrágot, gyerek holmit és bármit, amit csak szeretnél.

Ha egyedi kívánságaid vannak vagy babakelengyét készítenél, kérlek jelezd előre, hogy én is készülni tudjak!

Jelentkezem a táborba!

Mit hozz magaddal?

A személyes holmidon kívül, ha van varrókészleted és varrógéped, azt hozhatod, mert ezek nekem korlátozott számban állnak rendelkezésre. Ráadásul mindenkinek a saját varrógépét kell megismernie, így megtanulhatod azt is, mit tegyél, ha a géped rakoncátlankodik.

Tehát szükséged lesz szabászollóra, centiméterre, gombostűre, tűpárnára, szabókrétára, ceruzára, papírra a szabásminták másolásához.

A hét során nagyon sok holmit fogunk varrni. Ezekhez az alapanyagokat és kellékeket neked kell hoznod! Kiürítheted a régóta gyűjtögetett anyagokkal teli  varrósszekrényt, de természetesen én is viszek anyagot, amit a helyszínen meg lehet vásárolni. Ne felejts el kellékekről is gondoskodni (cérna, húzózár, gomb, csatok…)! Hogy megkönnyítsem a vásárlást, küldök majd egy listát, amiben összeírom, hogy mihez milyen anyagokra és kellékekre lesz szükséged.

Ha nincs varrógéped és varrós eszközeid, kérlek jelentkezéskor jelezd nekem!

A varrótábor heti programja:

Mindkét turnusra ugyanaz vonatkozik, tehát kezdőként és haladóként is ugyanabban az élményekben lesz részed!

Vasárnap: megérkezés a délutáni-esti órákban.

Minden nap 8-12-ig és 13-17 óráig varrunk!

Szombat: távozás a délelőtti órákban.

Programok:

A tábor díja a következő programokat is tartalmazza:

Szappan workshop:
Helyi szappankészítőtől leshetjük el a szappankészítés fortélyait és készíthetünk mi magunk is gyógynövényes szappanokat.

Hímző foglalkozás:
Kézi hímző öltésekkel díszítünk, majd megmutatom a szalahímzés alapjait is. Az elkészült hímzésből később egy díszpárnát vagy táskát varrunk.

Borkóstolós dűlőtúra Zsirai Katával:
Esti sétára indulunk a szőlőültetvények közé, miközben Katától sok-sok érdekességet hallhatunk a borkészítésről. A különböző borok kóstolása közben a csodaszép tájban gyönyörködhetünk.

A szállásról:

A szállásunk a festői Tokaj-Hegyalja szívében található Mádon a Zsirai Vendégházban lesz.

A két vendégház külön bejáratú, fürdőszobával ellátott szobákkal, egy-egy külön konyhával és hozzátartozó étkezővel, illetve egy nagy közös borterasszal rendelkezik. A szobákban 2 főt fogunk elszállásolni, így összesen 14 jelentkezőt tudok fogadni turnusonként.

Varrótábor Mádon a GyöngyVirág Alkotókuckó szervezésében!
Varrótábor Mádon a GyöngyVirág Alkotókuckó szervezésében 2023 júliusában! - Zsirai Vendégház udvara

Étkezés:

A szálláson napi 3 étkezést biztosítanak nekünk. Reggelit, 2 fogásos meleg ebédet, egytálételes vacsorát.

A megérkezés napján, vasárnap könnyű, hideg vacsorát kapunk. A távozás napján, szombaton még kapunk reggelit, de ebédet már nem!

  

A varrótábor díjai

A teljes táboron résztvevőknek                                     170.000 Ft/fő
(6 éj szállás + 5 napi teljes ellátás + 5 nap oktatás + a programok díja)

Bejárós résztvevőknek                                                     110.000 Ft/fő
(5 napi ebéd + 5 nap oktatás)

A feltüntetett árak bruttó árak, tartalmazzák az áfát is.

A részvételi díj nem tartalmazza a tanfolyam során használt alapanyagokat, kellékeket! Kérlek, ezeket hozz magaddal vagy tőlem is vásárolhatsz a helyszínen!

A jelentkezés érvényesítéséhez 30.000 Ft/fő előleg befizetése szükséges!

A fennmaradó díjat egy összegben a tábor kezdő napján, a helyszínen készpénzben vagy utalással tudod befizetni.

A szállást OTP Szép Kártyával is tudod fizetni.

Lemondás esetén, ha az legalább a tábor indulása előtt 2 héttel történik, akkor a befizetett  összeget egy másik varrótanfolyamon beszámítom! Ha később mondod le, nem áll módomban visszafizetni. Amennyiben a járványügyi szabályok a tábor megrendezését nem teszik lehetővé, a befizetett összeget teljes egészében visszautalom.

Jelentkezem a táborba!

Mindenkit szeretettel várok!

Szalacsiné Linzenbold Éva

70 4262013

Varrótábor Mádon a GyöngyVirág Alkotókuckó szervezésében 2023 júliusában! - Szőlőbirtok